​KONE DOET: handen uit de mouwen bij het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos

19 mei 2016

Hoogeveen – Ruim 100 medewerkers van KONE hebben zich op donderdag 12 mei ingezet voor het goede doel en een bijdrage geleverd aan diverse maatschappelijke projecten. Hiermee dragen zij bij aan de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie en het was een mooie gelegenheid voor de medewerkers om zich in te zetten voor een project dat zij een warm hart toedragen. In totaal ging het om acht projecten in Nederland bij diverse stichtingen en instellingen, waaronder in Hoogeveen bij het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos.

Projecten

In overleg met Monique Huizenga, coördinator van De Hoogeveense Uitdaging is er gezocht naar projecten in de buurt, waarbij het interessegebied en het talent van e medewerkers als uitgangspunt is genomen. De projecten zijn heel divers: van ‘helpende handen’ – klusprojecten of natuurprojecten, tot ‘dubbel genieten’ – op pad met mensen die niet zelfstandig de deur uit kunnen. In Hoogeveen zijn acht medewerkers van KONE aan de slag gegaan bij het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos. Samen met de ouderen hebben zij plantenbakken gevuld en bankjes schoongemaakt. Maar ook is er grond omgespit voor een pompoenenveld. Alles onder begeleiding Dieleke Campmans (activiteitenbegeleidster). De dag is als een groot succes ervaren door de enthousiaste medewerkers van KONE evenals de stichtingen en instellingen waar de activiteiten plaatsvonden.

Deelname

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor KONE. KONE Doet is een nieuw initiatief, ik ben trots dat er vanuit onze medewerkers zoveel animo voor is. Deze dag zal een leerzame ervaring zijn en daarbij stimuleert het de teamspirit. Het houdt bij KONE niet op na het leveren van een installatie – lift, roltrap, automatische deur of gevellift. Wij bekommeren ons om onze eindgebruikers door een zo goed mogelijk People Flow™ te bieden. Met KONE Doet willen wij op een bijzondere manier iets terug geven aan de maatschappij en aan mensen die dagelijks gebruik maken van onze installaties”, aldus Harold Bussing, algemeen directeur KONE Nederland.

Over KONE

KONE is wereldleider in het soepel verplaatsen van personen en goederen in en rond gebouwen. KONE streeft naar de beste People Flow™ Experience in steeds drukker wordende gebouwen verstedelijkte omgeving. People Flow™ is het integreren van onze liften, roltrappen, automatische deuren, toegangspoorten en toegangscontrole voor het verwezenlijken van een ‘intelligent gebouw’. KONE ondersteunt klanten gedurende de hele levensduur van de installaties: van ontwerp, productie en installatie tot onderhoud en modernisering. Wereldwijd werken 47.000 medewerkers aan innovatieve en milieuvriendelijke vervoersoplossingen. In 2014 had KONE een omzet van 7,3 miljard euro. KONE klasse B-aandelen zijn genoteerd op de OMX Nordic Exchange Helsinki in Finland.

Over De Hoogeveense Uitdaging

De missie van de Hoogeveense Uitdaging is het stimuleren van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Door Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen, laten bedrijven hun betrokkenheid bij de Hoogeveense samenleving zien en ontstaan er mogelijkheden voor maatschappelijke organisaties.

Het doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken met gesloten beurs.

De Hoogeveense Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen, Middelen en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in Hoogeveen te verbeteren.

Inmiddels zijn er ruim 30 Hoogeveense bedrijven actief betrokken bij de Hoogeveense Uitdaging.