Kom naar de eerste editie van de Beursvloer Hoogeveen

, 05 februari 2018

Ervaar de voordelen van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Klik hier om je aan te melden

Op 27 maart 2018 vindt van 16.00 tot 18.00 uur de eerste Beursvloer Hoogeveen plaats in theater De Tamboer in Hoogeveen. Aanwezige bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben daar maar één doel: het sluiten van matches op het gebied van vraag en aanbod. Het evenement is ideaal voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. Bedrijven kunnen op deze manier actief bijdragen aan concrete aanvragen, anders dan een geldvraag. En maatschappelijke organisaties, zoals scholen, zorginstellingen, lokale verenigingen en stichtingen kunnen laten zien wat zij doen en voor wie zij zich inzetten. Onder het genot van een hapje en een drankje gaan bedrijven en maatschappelijke organisaties in gesprek om elkaar concreet verder te helpen.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
Met MBO investeert u als bedrijf vrijwillig expertise, menskracht en/of faciliteiten in de lokale samenleving. Dit levert u niet altijd financiële winst op, maar de voordelen zijn niet in geld uit te drukken. Denk aan de uitbreiding van uw  netwerk en het vergroten van de goodwill ten aanzien van uw bedrijf, minder ziekteverzuim en betrokken medewerkers. En door deze hulp kunnen maatschappelijke organisaties dingen doen die normaal gesproken niet mogelijk zouden zijn. Bijvoorbeeld door een gebrek aan financiën, kennis of mankracht.

Menskracht, materialen en middelen
Maatschappelijk betrokken bedrijven dragen lokaal graag hun steentje bij, maar de brug naar maatschappelijke organisaties  is vaak te groot. Bovendien, wanneer stichtingen en  maatschappelijke organisaties de bedrijven om een financiële bijdrage vragen, kunnen bedrijven daar tot hun spijt niet altijd aan tegemoet komen. De Beursvloer Hoogeveen laat zien dat het ook anders kan. Het gaat tijdens de Beursvloer niet om  geld, maar om te onderhandelen in menskracht, materialen en middelen.

Lokale samenwerking
De Hoogeveense Uitdaging helpt bij de totstandkoming van een match. Een match is extra succesvol als een bedrijf iets te bieden heeft en een maatschappelijke organisatie daar een kleine tegenprestatie voor levert. Beursvloer Hoogeveen wordt mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking tussen de Hoogeveense Uitdaging en verschillende lokale partijen, waaronder gemeente Hoogeveen, Domesta, De Jong & Laan, WERQ Personeelsdiensten, AREA Reiniging, TVM, Visual Media, De Schildhoeve, !pet visuele communicatie, Maxx Sports and Events, Rabobank het Drentse Land, De Tamboer, Van Linge en Tillema Notarissen en het Oranje Fonds.

Meet&match
Schrijf u in voor de Beursvloer en ga voor een win-winsituatie. Ga naar hoogeveenseuitdaging.nl/activiteiten/beursvloer en meld u aan via het inschrijfformulier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Hoogeveense Uitdaging via: info@hoogeveenseuitdaging.nl of 0528-820239.
Alvast welkom namens de leden van de werkgroep Beursvloer: Ruth Munster, Inge Kats-Brekelmans en Rob Nicolaï.