Paula Laning warm pleitbezorger Beursvloer

22 maart 2018

Op dinsdag 27 maart is de eerste Beursvloer van de Hoogeveense Uitdaging een feit. Tussen 16.00 en 18.00 uur zijn vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties van harte welkom in theater De Tamboer om contact te leggen en om ‘handel’ te doen. Handel met gesloten beurzen welteverstaan. Paula Laning uit Drijber weet hoe zo’n beursvloer in zijn werk gaat.

Zij was reeds in 2006 aanwezig, toen de eerste provinciale beursvloer van Drenthe ook plaats had in De Tamboer in Hoogeveen. Ze is Coach in Werkplezier. Wanneer je wilt leren hoe je (weer) lachend naar je werk gaat, of weer met plezier je werk doet, dan kan coaching daarin de oplossing zijn. Als socioloog is Laning altijd al geïnteresseerd geweest in mensen en hun onderlinge relaties. Waarom doen mensen in een samenleving wat ze doen en wat zijn hun overwegingen of drijfveren daarbij? Maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid zijn Paula niet vreemd. Zonder vrijwilligerswerk zou haar leven gemankeerd zijn, vertelt ze.

Toen zij nog als regiocoördinator voor Amnesty International werkte, vond ze het al bijzonder dat commerciële bedrijven uit eigen beweging iets deden voor ‘haar’ organisatie. Na haar ervaring met die eerste beursvloer was zij overtuigd van de verbindende kracht van een dergelijk event. Ze was daarna ook regelmatig van de partij bij andere edities van de Beursvloer, zoals vorig jaar nog in Assen.

,,Omdat Drijber toch iets meer richting Hoogeveen ligt, ga ik dit jaar naar Hoogeveen. Ik ben benieuwd welke bedrijven en organisaties zich laten zien op dit bijzondere event en hoe de vraag vanuit maatschappelijke organisaties wordt gekoppeld aan het aanbod vanuit het bedrijfsleven. Een ‘match’ wordt dat genoemd en die heeft een maatschappelijke waarde. Het kan gaan om een gezellige middag of een onvergetelijk uitje voor mensen die in een zorginstelling verblijven, waar het verzorgend personeel handjes tekort komt om dit te faciliteren. Of bijvoorbeeld mensen helpen die moeite hebben om in de online wereld te kunnen blijven meedoen, een buurtvereniging helpen met het schilderen van hun gebouw enzovoort. Ik bied zelf met mijn coachingpraktijk een individuele coachingsessie aan van drie gesprekken.’’

Door: Pieter Mulderij