Taaltuin De Posthoorn is feestelijk geopend

, 05 december 2018

Sinds donderdagmiddag is het officieel: obs De Posthoorn heeft een taaltuin. Die kon worden gerealiseerd dankzij een samenwerking via de Hoogeveense Uitdaging.

De taaltuin is een speelomgeving met diverse speelobjecten, die gericht zijn op het bevorderen van de taalontwikkeling bij jonge kinderen in de basisschoolleeftijd.

Veel bedrijven betrokken

Bij het realiseren van de taaltuin voor De Posthoorn zijn veel bedrijven betrokken geweest, die allemaal hun kennis, expertise en materialen hebben aangeboden. Ook studenten hebben zich ingezet. Dolmans Landscaping heeft dertig boomstammen afgeleverd bij het Harm Smeenge College. Studenten van de opleiding houtbewerking zijn vervolgens aan de slag gegaan met het bewerken van de stammen. Corn Metaalbewerking was bereid om meer dan 30 roestvrij stalen letters in productie te nemen. Decorette Hoogeveen schonk verf voor de toplaag van de stammen en docent Joris van der Waldt van het Harm Smeenge College bevestigde alle letters op de boomstammen. Als laatste is er een bord met daarop een gedicht van Delia Bremer en de logo’s van de betrokken bedrijven aangeboden door Wilkovak.

Mooi staaltje samenwerking

Een mooi staaltje samenwerking en daadkracht van maatschappelijk betrokken bedrijven uit Hoogeveen.

Bron: Hoogeveensche Courant