Uitgelichte match: De Hoogeveense Uitdaging stimuleert mooie samenwerking

15 februari 2017

Afgelopen vrijdagmorgen om half 11 was het zover. Maandenlang werkten 29 leerlingen van de opleiding Techniek, derdejaars VMBO van RSG Wolfsbos aan een bijzonder project. Alle 29 maakten ze een verkorte ballenbak die eruit ziet als een sjoelbak. De jongeren gingen de zelfgemaakte ballenbakken persoonlijk overhandigen aan de bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis (onderdeel van de NNCZ), locatie Wolfsbos.

Het was één van de vragen die vorig jaar bij de Hoogeveense Uitdaging was binnengekomen. Dieleke Campmans, activiteitenbegeleidster van de NNCZ, stelde deze vraag voor haar bewoners. De bewoners hadden slechts twee vergelijkbare bakken, waardoor niet iedereen het spel kon spelen.  Dat is nu voorbij, het huis heeft nu voldoende eigen bakken.

Dit spel is heel geschikt voor oudere mensen vanwege de techniek maar het mooiste is dat het de saamhorigheid bevordert. Het is alleen  niet standaard te verkrijgen. Het spel is zo mooi omdat de bewoners er weinig inspanning voor hoeven doen om dit spel te kunnen spelen, ze kunnen er bij staan, maar ook zittend is het spel te spelen. Een mooie uitdaging waar Josee Bakker en Yvonne Rust, leden van de matchgroep van de Hoogeveense Uitdaging, enthousiast mee aan de slag zijn gegaan. Zij benaderden de techniek opleiding. Die waren bereid om de vraag als opdracht bij de leerlingen neer te leggen. Er werd een lesbrief ontworpen voor een gecombineerd lespakket.  Jaap de Jonge  van Concordia was bereid het benodigde materiaal te sponsoren.

De jongeren overhandigden vrijdag vol trots de ballenbakken aan de bewoners, samen gingen ze er gelijk mee aan de slag. Na de feestelijke overhandiging kregen de jongeren, als dank voor hun inzet, een heerlijke traktatie aangeboden van de bewoners. Kortom een mooie match van de Hoogeveense Uitdaging, waarbij verbindingen tot stand zijn gekomen tussen het bedrijfsleven, leerlingen van een middelbare school en een zorginstelling.