Uitgestelde koffie: Geef kopje koffie cadeau

, 22 november 2017

Hoe heerlijk is het om even buiten de deur een bakje koffie te drinken? Een reden voor sommigen om de deur uit te gaan en onder de mensen te komen. Er zijn ook mensen die zich dat niet kunnen veroorloven en zien het nuttigen van een kopje koffie buiten de deur als een luxe.

De Hoogeveense Uitdaging start daarom samen met enkele horecabedrijven uit Hoogeveen een ‘Uitgestelde Koffie actie’ om Hoogeveen nog mooier te maken voor mensen die het kunnen gebruiken. Het principe is heel simpel: reken één of meerdere kopjes koffie extra af bij de horecabedrijven die mee doen en via de voedselbank wordt het kopje koffie cadeau gedaan aan de mensen die wel wat warmte kunnen gebruiken.

De ‘Hoogeveense Uitdaging’ is een netwerk dat bedrijven en organisaties uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Via de website: www.hoogeveenseuitdaging.nl, kunnen vragen ingediend worden, maar ook aanbod.

Bedrijven die het initiatief ‘uitgestelde koffie’ hebben opgepakt zijn: Studio Ruigrok (Herold Ruigrok), Delibre (Delia Bremer), Yvonne Rust en Printjob. Deelnemende horecabedrijven zijn: Het Huis met de Duivengaten, La Brochette, De Koffiepot, Rustique, De Pulle en Het Raethuys. Zo maken zij met elkaar Hoogeveen een stukje mooier.

Foto: Dennis Haar