Durf te vragen aan de Hoogeveense Uitdaging

Durf te vragen aan de Hoogeveense Uitdaging

Namens Roeli Mossel, bestuurder NNCZ en bestuurslid van de Hoogeveense Uitdaging willen wij u uitnodigingen om kennis te maken met de Hoogeveense Uitdaging. De Hoogeveense Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat uitnodigt om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Wij helpen maatschappelijke organisaties bij het oplossen van probleemsituaties (vragen) met als doel: het verbeteren van de lokale leefomgeving. Gastspreker tijdens deze bijeenkomst is wethouder Giethoorn.

Datum: donderdag 13 april
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: NNCZ locatie Wolfsbos, Valkenlaan 5 in Hoogeveen
Voor wie: medewerkers/betrokkenen maatschappelijke organisaties

Waarom deze kennismaking?

Vanuit de Hoogeveense Uitdaging merken wij dat in de gezondheidszorg of welzijn gerelateerde organisaties, maar ook verenigingen of sportclubs men niet of nauwelijks bekend is met de Hoogeveense Uitdaging. Een gemiste kans, want veel van deze organisaties hebben moeite om partners te vinden die de exploitatie en/of uitvoering van projecten mogelijk maken. Vaak wordt er gezocht naar financiële steun bij fondsen en overheid en zo worden de mogelijkheden van samenwerking -in natura- met het bedrijfsleven gemist. Terwijl dit juist veel kansen biedt!

Doel

Tijdens de bijeenkomst stelt de Hoogeveense Uitdaging zich voor en wordt er gekeken hoe de samenwerking tussen diverse maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven op lokaal niveau gestimuleerd en versterkt kan worden. De aanwezigen worden uitgedaagd om zich beter te profileren en minder bescheiden te zijn. Om te geloven in datgene wat zij bedrijven te bieden hebben en om met een heldere vraagstelling te komen (dit hoeft niet altijd in de vorm van geld te zijn). Met een beetje creativiteit zijn er vele andere manieren te bedenken dan geld om de realisatie van maatschappelijke initiatieven mogelijk te maken. De Hoogeveense Uitdaging heeft in 2016 70 aanvragen weten te realiseren en dat willen wij in 2017 verder uitbreiden.

Pin It on Pinterest

Share This