Eerste Beursvloer groot succes

Eerste Beursvloer groot succes

Op dinsdag 27 maart organiseerde de Hoogeveense Uitdaging van 16.00 tot 18.00 uur in de foyer van Theater de Tamboer de eerste Beursvloer. Bijna 100 bezoekers, ondernemers en maatschappelijke organisaties waren aanwezig op het evenement.

 

Officiële opening en MBO-Award

Om kwart over 4 heette de beursmeester Arnold Heerts alle bezoekers van harte welkom. Arnold hield daarna een kort interview met Monique Huizenga, coördinator van de Hoogeveense Uitdaging. Vol enthousiasme vertelde zij over de kracht van de Hoogeveense Uitdaging en welke positieve ervaringen zij heeft met de Beursvloer in Assen. Ze sprak haar hoop uit dat de Beursvloer ook in Hoogeveen een jaarlijks succesvol evenement wordt, waar ondernemers en maatschappelijke organisaties bij willen zijn. Daarna vertelde onze burgemeester van Hoogeveen, Karel Loohuis over het belang van maatschappelijk betrokken ondernemen. “MBO wordt steeds belangrijker. Er komt een generatie aan die alleen voor een bedrijf wil werken als die iets toevoegt aan de maatschappij. Steeds meer bedrijven zien dat ook. Betrokken ondernemen gebeurt hier vandaar tijdens de beursvloer ook en dat levert onze samenleving zoveel op. Een mooi initiatief.”, aldus Loohuis.

De werkgroep van de Beursvloer heeft Dolmans Landscaping gekozen tot meest maatschappelijke betrokken ondernemer (MBO) van 2017/2018.  De MBO Award werd uitgereikt door de heer Loohuis voor hun fantastische bijdrage aan de Hoogeveense Uitdaging en hun inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jeroen Meijboom van Dolmans mocht naar voren komen om de award in ontvangst te nemen. Met een druk op de rode knop werd daarna door de aanwezigen afgeteld en opende Karel Loohuis de eerste beursvloer van de Hoogeveense Uitdaging.

 

54 matches, maatschappelijk kapitaal 50.199 euro

In vijf verschillende hoeken konden de bezoekers hun vraag en aanbod met elkaar bespreken. Iedere hoek had een kleur waar men het volgende kon matchen: Groen voor Materialen en faciliteiten, Rood voor Handen uit de mouwen, Blauw voor Kennis, kunde & expertise, Geel voor Kunst & Cultuur en de Regelbooghoek voor alle losse vraag en aanbod. Voor de beursvloer werd er al veel vraag en aanbod ingediend. Ontstond er een match dan gingen de matchmakers met de betrokkenen naar Dina van Linge, beursvloer notaris. Dina maakte de match officieel door een maatschappelijke waarde te bepalen. Uiteraard gevolgd door een fotomoment.

Om 18.00 uur sloot de beursmeester de beursvloer. Vol trots en gevolgd door een hard applaus vertelde Pieter Bas Rebers, directeur van de Tamboer dat er in twee uur tijd 54 matches gesloten waren met een maatschappelijk kapitaal van € 50.199,00. Arnold Heerts bedankte iedereen voor zijn of haar komst en gaf aan dat ook na deze beursvloer het matchen gewoon doorgaat. Iedere vereniging of stichting met een vraag kan die indienen op de site van de Hoogeveense Uitdaging. Samen hebben we Hoogeveen vandaag nog iets mooier gemaakt.

Klik hier om de foto’s te bekijken van de eerste editie van de Beursvloer. Of klik hier om de filmpjes te bekijken.

 

Pin It on Pinterest

Share This