Eerste editie Beursvloer Hoogeveen en leuke interviews met betrokkenen

Eerste editie Beursvloer Hoogeveen en leuke interviews met betrokkenen

Samen maken wij Hoogeveen nog mooier!

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en activiteiten.


Op 27 maart is de eerste editie van de Beursvloer Hoogeveen in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Tijdens dit evenement komen bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio Hoogeveen samen en worden er in anderhalf uur tijd zoveel mogelijk matches gesloten. Denk daarbij aan hulp bij het opzetten van een facebookpagina of helpende handjes bij het verven van de sportkantine. Want bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben elkaar veel meer te bieden dan dat ze in eerste instantie denken!

Wat maakt de Beursvloer uniek?
De traditionele benadering van samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties is vaak gebaseerd op geld/sponsoring. Een betere benadering is echter voor maatschappelijke organisaties om partijen te zoeken die op het gebied van kennis, kunde of door middel van de eigen bedrijfsmiddelen kunnen ondersteunen. Kortom een concrete vraag op het gebied van bijvoorbeeld handen uit de mouwen, materialen & faciliteiten of communicatie (de geldvraag is taboe). De bedrijven kunnen door het vervullen van de vraag laten zien dat  zij zich Maatschappelijk Betrokken voelen en door een concrete actie laten zien dat zij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze benadering zorgt ervoor dat er sneller contacten gelegd worden, die anders niet gauw tot stand zouden komen.

Voor wie is het?
Voor elke ondernemer of maatschappelijke organisatie die Hoogeveen nóg mooier wil maken! Meld u nu aan voor dit energieke evenement. Heeft u iets te bieden, of heeft u juist een vraag? Meld dit dan aan via onderstaande button.


Betrokken bedrijf bij de Hoogeveense Uitdaging:

De Gemeente Hoogeveen is vanaf de oprichting betrokken als founder bij de Hoogeveense Uitdaging. Marco Schonewille,  Accountmanager Sociale Zaken bij de gemeente Hoogeveen en betrokken in de Matchgroep vertelt over zijn eerste ervaringen:

“Ik had geen idee wat ik mocht verwachten van de Hoogeveense Uitdaging want eerlijk gezegd, ik kende de organisatie niet. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat de eerste ervaringen ontzettend interessant en uitdagend zijn. Om op deze manier samen vorm te geven aan de match tussen de vrager en de aanbieder is bijzonder waardevol. Ik zal mij dan ook van harte blijven inzetten om de Hoogeveense Uitdaging onder de aandacht te brengen bij de lokale ondernemers om zo samen een leuke, en voor alle partijen interessante, invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.”


Tamboer biedt podium aan eerste Beursvloer

 

Het goede voorbeeld van een match wordt gegeven door directeur Pieter-Bas Rebers van De Tamboer (en Het Podium). Samen met zijn team stelt hij op 27 maart tussen 16.00 en 18.00 uur het Hoogeveense theater (om niet), ter beschikking aan partijen die samenwerken aan het nog mooier maken van de Hoogeveense samenleving. We stelden Rebers enkele vragen.

Ken jij de Uitdaging als lokaal fenomeen?
,,Ja, mijn vrouw werkt bij Humanitas DMH, een zorginstelling in Zwolle. Voor zowel cliënten als medewerkers werden er maar liefst vijf deals gesloten op de Zwolse Beursvloer.’’

Hoe kwam je in contact met de Hoogeveense Uitdaging?
,,Ik weet niet of mijn collega’s al waren benaderd, maar tijdens een ondernemersbijeenkomst kwam ik Monique Huizenga tegen die mij vroeg of De Tamboer een rol kon spelen in dit verband.’’ Lees meer >>


Noteer alvast deze data

De Hoogeveense Uitdaging organiseert in 2018 weer diverse leuke activiteiten, waarvoor wij u graag uitnodigen:

 • Beursvloer Hoogeveen
  Dinsdag 27 maart van 16.00 – 18.00 uur in de Tamboer
 • Workshop Goede Zaken
  Donderdag 13 september van 14.00 – 16.30 uur (locatie volgt)
 • Nationale Ouderendag
  Vrijdag 5 oktober van 09.00 – 17.00 uur – nader info volgt

Daarnaast kan via de website vraag/aanbod ingediend worden. Data waarop de matchgroep samenkomt:

 • Dinsdag 6 maart
 • Woensdag 18 april
 • Donderdag 24 mei
 • Donderdag 5 juli
 • Donderdag 13 september
 • Dinsdag 16 oktober
 • Woensdag 21 november

Dien voor deze data het vraag/aanbod in, zodat de matchgroep deze kan oppakken/realiseren.

Pin It on Pinterest

Share This