Eerste matches Hoogeveense Uitdaging zijn gerealiseerd

Eerste matches Hoogeveense Uitdaging zijn gerealiseerd

Hoogeveen – Hoe kun je met je onderneming sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dat is een vraag die ondernemers zichzelf wel eens stellen. Een mooie manier om vorm te geven aan het sociale ondernemen wordt geboden door de Hoogeveense Uitdaging.

Sinds de oprichting van de Hoogeveense Uitdaging hebben diverse bedrijven zich aangesloten en inmiddels zijn de eerste matches gerealiseerd.

Reddende Engel

Zo is er bijvoorbeeld Stichting De Reddende Engel. Deze stichting zet zich in voor mensen die het nodig hebben. Anja Engels is de drijvende kracht achter Stichting De Reddende Engel. Zij zamelt speelgoed, kleding, voedsel in en zorgt dat het op de juiste plek terechtkomt. In december hielp ze Sinterklaas een handje door speelgoed in te zamelen en dit cadeau te doen aan kinderen die anders werden overgeslagen. Ook ging ze aan de slag met kerstpakketten voor gezinnen die het niet makkelijk hebben. Al deze spullen moesten natuurlijk ergens opgeslagen worden voordat ze uitgezet konden worden.

Michael Steenbergen (Steenbergen Scootmobielen), onderdeel van de matchgroep Hoogeveense Uitdaging, wist Anja in contact te brengen met Herbert Bosma (Bosma Vastgoed BV). Hij kon een garagebox aanbieden. En het fantastische werk kan Anja voortzetten want ze mag ieder geval tot aan de zomer gebruikmaken van de garagebox, voor de opslag van spullen voor haar stichting.

Brug slaan

Een prachtig voorbeeld waarin zichtbaar is hoe een ondernemer de kans krijgt om zijn maatschappelijke betrokkenheid op een praktische en passende manier vorm te geven. En hiermee een steentje bij te dragen om de lokale samenleving te verstevigen. Dat is juist het doel van de Hoogeveense Uitdaging; een brug slaan tussen het maatschappelijke veld en het bedrijfsleven. En het bedrijfsleven dé kans te bieden om met het bedrijf iets goeds te doen voor de lokale samenleving. Maatschappelijk verantwoord ondernemen geeft niet alleen maar een goed gevoel, het draagt ook bij aan een positief imago van de onderneming. Overigens is het niet zo dat er alleen (overtollige) spullen aangeboden kunnen worden. Ook kennis en handen zijn welkom. Denk bijvoorbeeld aan het geven van juridisch advies of het actualiseren van een website. Er zijn legio mogelijkheden om met een onderneming het maatschappelijke leven te ondersteunen.

Wensen in vervulling laten gaan

De Hoogeveense Uitdaging is een nieuwe mogelijkheid om wensen in vervulling te laten gaan en projecten en klussen uitgevoerd te krijgen door een beroep te doen op het netwerk van Hoogeveense ondernemers. Voor vragen of meer informatie: tel. 0528-820239.

Pin It on Pinterest

Share This