Hoogeveense Uitdaging klaar voor nieuwe Beursvloer

Hoogeveense Uitdaging klaar voor nieuwe Beursvloer

Op 2 april vindt in de foyer van theater de Tamboer de tweede editie plaats van de Beursvloer, een initiatief van de Hoogeveense Uitdaging. Werkgroepleden Ruth Munster, WERQ Personeelsdiensten, Rob Nicolaï, Bureau Nicolaï, en Inge Kats, TRAINiNGE zijn enthousiast.

Hoe zijn jullie op de beursvloer terechtgekomen?
Na het succes van vorig jaar, waar in korte tijd 54 matches ter waarde van meer dan 50.000 euro werden gesloten, zijn we dit jaar extra gemotiveerd om weer een succes te maken van dit evenement. Vorig jaar zijn we gestart met de werkgroep want als ondernemers vinden we het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn.

Jullie zeggen “matches”, wat bedoelen jullie daarmee?
Een match is een samenwerking tussen een maatschappelijke organisatie en een bedrijf die is ontstaan met behulp van de Uitdaging. Dit kan van alles zijn: Meedenken over een nieuwe website, het verzorgen van een workshop, een afgeschreven laptop schenken, een bedrijfsbus die een keer gebruikt kan worden of deskundig advies geven. Vaak is hulp bieden makkelijker dan je denkt, we willen de drempel laag houden.

Wat is het doel van de beursvloer en wie mogen er komen?
We willen zoveel mogelijk bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact brengen. Zowel grote als kleine ondernemers zijn van harte welkom!

Heel vaak horen we van bedrijven dat zij best iets willen bijdragen, maar wat dan? Vaak wordt meteen gedacht aan geld doneren, hier zit lang niet iedereen op te wachten.  Wij maken concreet wat zij wel kunnen doen. De geldvraag is hierbij verboden. Maatschappelijke organisaties, zoals lokale stichtingen, (sport)verenigingen, zorginstellingen en scholen willen we vragen hun wensen kenbaar te maken want zonder vragen, geen matches.

Er mag geen geld gevraagd worden, hoe komen jullie dan aan dat bedrag van vorig jaar?
Goeie vraag. Bedrijven doneren geen geld maar het aanbod heeft wel een waarde. Van elke match wordt de maatschappelijke waarde aangegeven. Op de beursvloer controleert notaris van Linge hoe reëel de opgegeven waarde is.

Klopt het dat organisaties en bedrijven het hele jaar door bij jullie terecht kunnen?
Dat klopt, wij matchen het hele jaar door. Het grote verschil is dat men elkaar op 2 april fysiek ontmoet, de rest van het jaar komen vraag en aanbod via de website binnen.  Daarom is de beursvloer zo leuk, er gebeurt al zoveel digitaal.

Stel ik ben ondernemer of ik ben betrokken bij een maatschappelijke organisatie, wat moet ik dan doen?
Allereerst: je aanmelden via de website van de Hoogeveense Uitdaging en aanwezig zijn op 2 april om 15.45 in de Tamboer. Wat je verder kunt doen? Nadenken over wat jij kunt aanbieden of wat jij concreet nodig hebt. Zowel vraag als aanbod kunnen vooraf worden ingediend via www.hoogeveenseuitdaging.nl. Heb je niks ingediend, dan kan er op de beursvloer ook spontaan iets ontstaan. Zorg dus vooral dat je erbij bent, iedereen kan wel iets delen.

Pin It on Pinterest

Share This