Jannes verrast fan mevrouw de Bruin

Jannes verrast fan mevrouw de Bruin

Hoogeveen – Zo maar op een woensdagmiddag gezoend worden door zanger Jannes. Het overkwam Loes de Bruin (83) gistermiddag in het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos.

Loes de Bruin is groot fan van het Nederlandstalige lied en helemaal van Jannes. Graag zou ze eens naar een concert van de zanger uit Noordscheschut willen, maar dat gaat niet meer zo makkelijk. Mevrouw de Bruin is namelijk sinds een tiental jaren blind. ‘Daar wen ik nooit aan’, moppert ze goedmoedig tegen Jannes. Omdat zij niet naar een concert van hem kan, kwam Jannes gezellig op bezoek bij haar thuis in het Jannes.

Hoogeveense Uitdaging

Een verrassing op poten gezet door het personeel van het Jannes van der Sleedenhuis en de Hoogeveense Uitdaging. Een van de ‘matchmakers’ van de Hoogeveense Uitdaging (Marco Schonewille) is namelijk de buurman van Jannes. Toen hij het verzoek onder ogen kreeg, wist hij dat hij een kort lijntje had. ‘Op een avond ben ik even bij Jannes binnen gelopen en hij zei direct ‘ja’, vertelt Schonewille. Met het management werd uiteindelijk een datum geprikt voor deze bijzondere ontmoeting. Dat was gisteren.

Beduusd

Loes de Bruin is er beduusd van. Aanvankelijk weet ze niet zo goed wat te vertellen en te vragen, maar Jannes, een mensenmens als hij is, stelt haar op haar gemak en vertelt over zijn eigen leven en stelt tal van vragen. Dat maakt de tongen los.

Na een klein uurtje vertrekt de zanger weer. Hij laat de 83-jarige niet met lege handen achter. Een dubbel-cd van zijn jubileumoptreden in Gelredome wordt ontvangen als een kostbare schat. ‘Die zetten we zo op toch’, vraagt de bejaarde fan aan haar twee dochters die bij de ontmoeting waren. ‘Natuurlijk’, verzekeren zij.

Bron: Hoogeveensche Courant

Pin It on Pinterest

Share This