Laatste update in 2017

Laatste update in 2017

Samen maken wij Hoogeveen nog mooier!

Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en activiteiten.


Word ook lid van de Club van 100

Als betrokken ondernemer in de lokale markt ontvangt u veel sponsoraanvragen. ‘Nee’ verkopen is nooit leuk en de Club van 100 van de Hoogeveense Uitdaging biedt een praktische oplossing. Voor een vast bedrag per jaar draagt u actief bij aan concrete aanvragen van lokale stichtingen, verenigingen en organisaties. Als lid krijgt u goed inzicht in wat er lokaal speelt, een terugkoppeling van de resultaten en wordt u meegenomen in de publicaties van de Hoogeveense Uitdaging. Klik hier voor meer info.


Een nieuwe manier van kijken en denken

Door Roeli Mossel

Als bestuurder van de NNCZ heb ik me vorig jaar vol overtuiging verbonden aan de Hoogeveense Uitdaging, in de rol van bestuurslid. Ik herinner me nog de feestelijke aftrap van de Hoogeveense Uitdaging in 2015. Enthousiaste mensen die allemaal iets zien in een nieuwe manier van kijken, denken, maar vooral ook verbinden.  Hoe werkt het: iemand stelt een (hulp)vraag, waarna er door een groep vrijwilligers van de Hoogeveense Uitdaging  onderzocht wordt hoe die vraag ingevuld kan worden door bedrijven of andere organisaties die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Deze manier van werken komt tot stand met gesloten beurzen. Door deze werkwijze hebben er al erg veel matches plaats gevonden!

Eerste editie Beursvloer Hoogeveen
Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, wordt er op 27 maart 2018 van 15.45 tot 18.00 uur in de Tamboer een Beursvloer georganiseerd. We gaan dan live matches tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Lees meer >>


Betrokken bedrijf bij de Hoogeveense Uitdaging

Waarom is TRAINiNGE betrokken bij de Uitdaging? Inge Kats, directeur en sinds kort lid van de matchgroep  vertelt: 

“Vaak vind ik het zo vanzelfsprekend hoe gelukkig ik ben en dan opeens realiseer ik me weer dat dat niet voor iedereen geldt. Delen is volgens mij vermenigvuldigen. Dat spreekt me zo aan in de Uitdaging, vaak is de oplossing voor een probleem veel makkelijker dan van te voren gedacht wordt, het enige wat je hebt te doen is delen.”

Je bent al betrokken geweest bij een match. Kun je kort iets over de match vertellen en hoe jij dit ervaren hebt? “Misschien had ik wel de allerleukste match die mogelijk is. Ik mocht met 3 ouderen een dagje naar het Dolfinarium. Deze wens was binnengekomen voor de Ouderendag.

De Harderwijkse  Uitdaging heeft voor ons de kaarten geregeld. Mooie samenwerking! Wat me het meest bij is gebleven van deze dag zijn de dankbare woorden, gelukzalige blikken en knuffels bij het afscheid. En dat voor een relatief kleine investering van mijn kant. Daar doe je het toch voor?”


Noteer alvast deze data:

 • Beursvloer Hoogeveen
  Dinsdag 27 maart van 15.00 – 18.00 uur in de Tamboer
 • Workshop Goede Zaken
  Donderdag 13 september van 14.00 – 16.30 uur (locatie volgt)
 • Nationale Ouderendag
  Vrijdag 5 oktober van 09.00 – 17.00 uur – nader info volgt

Daarnaast kan via de website vraag/aanbod ingediend worden, zodat de matchgroep deze kan oppakken/realiseren. Data waarop de matchgroep samenkomt (dien voor deze data het vraag/aanbod in):

 • Dinsdag 23 januari
 • Dinsdag 6 maart
 • Woensdag 18 april
 • Donderdag 24 mei
 • Donderdag 5 juli
 • Donderdag 13 september
 • Dinsdag 16 oktober
 • Woensdag 21 november

Actie ‘Uitgestelde koffie’ groot succes

Brasserie ’t Raethuys, La Brochette, De Koffiepot, Het Huis met de Duivengaten,  De Pulle en Rustiek hebben allemaal  al extra kopjes koffie mogen afrekenen met betrekking tot de actie ‘Uitgestelde koffie’. ‘Een fantastisch resultaat’, aldus Delia Bremer, één van de initiatiefnemers. De Hoogeveense Uitdaging is samen met de horecabedrijven het volgende principe gestart:

Reken één/meerdere kopjes koffie extra af bij de horecabedrijven die mee doen en via de voedselbank wordt het kopje koffie cadeau gedaan aan mensen die wel wat extra warmte kunnen gebruiken.

Ook Brasserie ’t Raethuys kijkt met voldoening naar het initiatief: ‘wij hebben inmiddels al meer dan 100 kopjes extra koffie  af mogen rekenen. Deze mensen gaan buiten de deur, zoals bij ons, een kopje koffie drinken en maken dat door een extra kopje koffie af te rekenen ook mogelijk voor mensen die zich deze luxe niet kunnen veroorloven’.

 

Pin It on Pinterest

Share This